Winterberg

Winterberg, het vakantieoord dat vooral bekend staat voor dat je er fantastisch kunt skiën, wordt ook wel het dak van Sauerland genoemd. Dit mooie plaatsje is namelijk de hoogst gelegen in Sauerland, Duitsland. Met 34 skipistes en jaarlijks 3 maanden sneeuwzekerheid is het een wintersportparadijs op goed bereisbare afstand. Uit een groot deel van Nederland is het namelijk maar 3 uur rijden! Winterberg is dus ideaal voor een korte vakantie, een weekendje of zelfs een dagje weg. Behalve in de winter is het in de zomer ook zeker de moeite waart om het Sauerlandse stadje te bezoeken. Met de gezellige terrasjes, restaurantjes, vele activiteiten, bezienswaardigheden en een adembenemende omgeving ben je er even echt tussenuit!

Activiteiten

In Winterberg barst het van de activiteiten en bezienswaardigheden voor een fantastische vakantie, ook in de zomer! Het maakt niet uit of je jong of oud bent, of je voorkeur uitgaat naar een sportieve of relaxte dagbesteding, voor iedereen is er wat te doen.

Het Sauerlandse stadje is gelegen in een ontzettend mooi natuurgebied waar lekker gewandeld en gefietst kan worden. Daarnaast zijn er diverse attracties zoals de zomer rodelbaan en kartbaan, maar ook meer ontspannen activiteiten. Lekker zwemmen, naar de sauna of een massage bijvoorbeeld.

Wintersport

Skiën of snowboarden in een wintersportgebied dichtbij Nederland? Dan is Winterberg de beste keuze. Het gebied beschikt over 27,5 kilometer aan pistes en door de vele sneeuwkanonnen is jaarlijks 3 maanden sneeuwplezier gegarandeerd! Doordat het Sauerlandse dorp zo dichtbij Nederland licht is het een perfecte locatie om een dagje van de sneeuw te genieten. Maar natuurlijk ook voor een weekendje of zelfs een vakantie van een week!

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen en aanbevelingen.