Vakantie met kinderen

Valencia is een ideale stad met kinderen: het ligt aan zee, het centrum is compact en toch is het ook een hele ruimtelijke stad met veel parken. Het is veilig, schoon en groen, de mensen zijn er erg vriendelijk en relaxt, en vrijwel het hele jaar door is de temperatuur goed. Vooral het zeven kilometer lange Turia-park in de oude rivierbedding en het strand maken dat het in Valencia heel goed toeven is met kinderen.

Het Turia-park

De bedding van de oude Turia-rivier is volledig drooggelegd en er is een 7 km lang park in gemaakt; de Jardines del Turia. Er zijn veel sportfaciliteiten, maar ook wandel- en hardlooppaden, fietspaden, veel gras, speeltuintjes, etc. En mooie oude bruggen. Het park is de ideale plek om even te ontspannen en om midden in de stad in de natuur te zijn.

Fiets-huren-Valencia

Fietsen huren

Valencia heeft 130 km fietspaden en met name het Turia-park is een hele veilige plek om te fietsen. Er mag niet harder gefietst worden dan 15 km per uur en mensen fietsen er keurig achterelkaar in plaats van naast elkaar. Op veel plekken in Valencia kun je fietsen huren. O.a. bij Valencia Bikes. Heb je nog jonge kinderen dan is het wel slim te reserveren zodat er zeker te weten een passende fiets is. Vraag om een speciale fietskaart waar de fietspaden op aangegeven staan. Dat is wel echt heel handig (zo niet een must) om te hebben. Bij Valencia Bikes hebben ze die.

Fietstour-Valencia

Een fietstour

Of doe een fiets tour van Valencia Bikes. Het leuke is dat je dan heel veel interessante informatie krijgt. Ik dacht eerst ook: ik fiets zelf wel, het hoeft niet zo nodig, maar ik vond het echt super leuk. Met kinderen kun je het ongeveer vanaf een jaar of 8 doen. Eerder niet, want dan is de fiets nog te groot (er zijn wel kleinere fietsen, maar geen kleuterfietsen) en voor jongere kinderen is 3 uur toch wel lang. Bovendien moeten ze de groep bij kunnen houden.Het kan elke dag van 10:00u-13:00u in het Nederlands en om 16:00u ook in het Engels.

Cabecera-park-Valencia

Het Cabecera-park

Helemaal aan de uiterste zijde van het Turia-park ligt het Parque de Cabecera. Wandel naar Lago de los Cisnes. Hier kun je een waterfiets huren in de vorm van een zwaan.

Bioparc-zoo-Valencia

Bioparc

Heel leuk, zeker met kleine kinderen, is het Bioparc. Het is niet zomaar een dierentuin; het Bioparc is mooi aangelegd en staat in de top 10 beste zoos wereldwijd van Tripadvisor. Je bent er geen hele dag zoet, maar kunt het gerust een paar uurtjes doen. Met de baobabbomen om je heen is het ineens net alsof je in Afrika bent. Sla zeker Madagaskar niet over, want daar hangen de dieren (luiaards en dergelijke) vrij rond. Ook in de rest van het mooie park zie je geen lelijke hoge hekken, maar steeds heb je het gevoel dicht bij de dieren te zijn.

Gulliver-speeltuin