Sportvissen in Denemarken

Houd je van zoetwater of zeevissen? Dan is Denemarken de bestemming voor jou! Hier vind je een aantal van de beste viswateren van Europa. De Deense kust is maar liefst 7300 kilometer lang en je bent dan ook nooit meer dan 50 kilometer van zee vandaan. Ongeacht waar je je in Denemarken bevindt, op de camping of in je vakantiehuis, er is er altijd wel een meer of kabbelende stroom in de buurt. In geen enkel ander land vind je zo’n grote visvariatie binnen een beperkt geografisch gebied. In het Skagerrak zwemmen gigantische kabeljauw van meer dan 10 kilogram, langs de kust vis je op zeeforel, in rivieren op zalm en vlagzalm en in de vele visvijvers vis je op forel.Vissen of zeevissen in Denemarken is perfect voor zowel de ervaren visser als voor de onervaren visser, groot of klein!

In Denemarken kun je overal goed vissen

Denemarken is een uniek land waar het vissen betreft. In geen enkel ander land vind je zo’n grote variatie binnen een beperkt geografische gebied zoals in Denemarken. Hier vind je alles binnen handbereik: rivieren, meren, kust en zee, waar je je ook in Denemarken bevindt!

West coast

De westkust van Jutland

Aan de Deense westkust kun je het gehele jaar door heel goed kustvissen. In de wintermaanden kun je gigantische kabeljauw vanaf het strand vangen, terwijl de platvis zich het beste laat vangen in de lente en de herfst. In het begin van de zomer kun je er vissen op geep en late en late-zomer makreel. Vooral het vissen op makreel kan op rustige dagen in augustus voor veel vermaak zorgen. En als kustvisserij niet al wild genoeg is, kun je mee op een van de grote kotters die dagelijkse een tocht op zee maken naar het gele Rif op zoek naar juist die ene gigantische vis!

Limfjorden

De Limfjord

De Limfjord scheidt het noorden van de rest van het Jutland – en doet dat op een prachtig manier. Op maar weinig andere plekken in de wereld vind je zoveel en gevarieerde visplekken als in het zoute fjord met landtongen, punten en landengte. In de lente vis je hier vooral op zeeforel en in de herfst en vroege zomer op geep.

Fishing

Het eiland Seeland

Niets verslaat de op Seeland gevangen kabeljauw die elke winter gevangen wordt in de Sont tussen Denemarken en Zweden. Hier worden regelmatig vissen van meer dan 10 kg gevangen – en enkele exemplaren van meer dan 20 kg!  Op Seeland kun je ook meervissen, de bekendste meren zijn Furesøen en Esrum Sø waar met hart en ziel gevist wordt – met een record aan snoek, baars en snoekbaars als gevolg. In de Isefjord vind je een van de beste wateren van Denemarken voor het vangen van forel, hetzelfde geldt voor de westkust van Seeland.

Boy cod

Vissen met kids

Het is totaal niet moeilijk om je kids een fantastische belevenis te bezorgen. Het enige wat je nodig hebt is tijd en enige voorbereiding. Vergeet je eigen visbehoefte en richt je totaal op de (nieuwe) viservaringen van je kids. Wedden dat het leuker is als je kids een vis vangen dan wanneer je zelf iets vangt? Wanneer je met je kids gaat vissen zal je waarschijnlijk niet een hele dag op pad gaan maar eerder een paar uurtjes. Kies daarom een visplek uit die je de meeste kans op een goede vangst biedt en ga vooral voor de kleinere vissoorten. In de lente is vissen op snoek een goede keuze en sommige put & take meren hebben speciale meren voor kids met zoveel vissen dat een goede vangst niet lang op zich laat wachten.