Rivierenland heeft veel te bieden: vele pittoreske dorpjes, gezellige winkelsteden en een breed aanbod van restaurants, musea, kunst en cultuur, sport en recreatie. Rivierenland is voor alle leeftijden veelzijdig en inspirerend. Elke streek heeft zijn eigen geschiedenis, met opmerkelijke gewoonten en gebruiken, typische streekrecepten en grappige taalvondsten.

De Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal zijn ieder op hun eigen manier uniek: dat maakt Rivierenland ook zo bijzonder. Elke streek heeft zijn eigen historie, oorspronkelijkheid en uitstraling. Overeenkomsten zijn er ook: de gastvrijheid van de mensen is overal even groot, evenals de inzet van de bewoners voor het behoud van de prachtige natuur en de rijke cultuurhistorie.

Tegelijkertijd gaat Rivierenland met de tijd mee: overal worden bruisende evenementen georganiseerd die mensen uit het hele land aanspreken. Het Fruitcorso zorgt al vijftig jaar voor een toestroom van duizenden bezoekers, evenals het popfestival Appelpop dat inmiddels landelijke bekendheid heeft gekregen. Ook attracties als de Tuinen van Appeltern, het Eiland van Maurik en het uitgestrekte landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt zijn trekpleisters voor jong en oud.

Ontdek Rivierenland op je eigen manier en in je eigen tempo. Dat kan wandelend langs de rivier met overstapjes per voetveer, fietsend door pittoreske dorpjes met boomgaarden en bloesem, luierend op een van de vele strandjes in de verschillende recreatiegebieden of slenterend door authentieke stadjes met gezellige terrasjes en restaurants. Overal heten de inwoners je van harte welkom om samen met hen te genieten van al het moois en de gezelligheid die Rivierenland het hele jaar door te bieden heeft. Om het de toerist makkelijk te maken zijn talloze routes uitgestippeld met opmerkelijke bezienswaardigheden en praktische tips voor een onvergetelijk dagje uit. Ontdek het zelf!

Heeft u ook een geweldige tip?