Macarons

0
162

Rond, parelmoerachtige gekleurde zoete koekjes. Een ware lust voor het oog. Gemaakt van amandel bloem, suiker en eiwitten. Macarons zijn de laatste jaren wereldberoemd geworden om hun oneindige keuze in kleuren en smaken. Het koekje komt oorspronkelijk uit Italië, maar is nu het meest bekend in Parijs. Hier wordt het gegeten als snack, voor ontbijt of als lekkers in een gezellige thee salon. Het wordt daarnaast steeds meer een trendy mode item om te geven als cadeautje voor Valentijnsdag of Moederdag. Macarons zijn de culinaire sterren van Parijs. Ga jij nou toevallig binnenkort naar de stad van de liefde? Dan staan een aantal adresjes bovenaan jouw Macaron lijstje. Laduree is eigenlijk de enige echte macaron hotspot. Laduree is namelijk te bedenker van de hedendaagse Macarons.

Macarons, Parijs

Heeft u wel eens een poging gewaagd om deze heerlijke koekjes te maken?