De Dordogne is een uitgelezen bestemming voor een vakantie met het gezin, het is niet al te ver reizen en er is voor de kinderen van alles te beleven. Op deze pagina vindt u links naar websites met activiteiten voor kinderen. Een voorbeeld is een bezoek aan een van de talrijke grotten, dit is voor kinderen zeer indrukwekkend. De kou, het lopen onder de grond, de confrontatie met de geschiedenis van de oermens. En niet te vergeten de imposante kastelen die de Dordogne rijk is.

Préhisto Parc

Vlakbij Tursac. Hier wordt het leven van de Cro-magnon-mens uitgebeeld.

Dordogne Travel, prehistopark

Château de Castelnaud

Hoog op de rotsen gelegen aanschouwt men het imponerende Château de Castelnaud. Voor kinderen een echt kasteel uit de ridderverhalen. In het kasteel is het oorlogsmuseum uit de Middeleeuwen (Musée de la Guerre au Moyen-Age) gevestigd, met veel indrukwekkend oorlogstuig uit de 100-jarige oorlog. Uitleg over de werking van een katapult en ander oud oorlogstuig en een grote verzameling wapens alsmede een uitleg over het voeren van oorlog in die tijd.

aktiviteiten met kinderen, Dordogne Travel

Le Village du Bournat

Openluchtmuseum. Een reconstructie van een Perigord-dorp waar u een beeld krijgt van het leven van vroeger.

Aktiviteiten met kinderen, Dordogne Travel

Grotte de Rouffignac

Tussen Rouffignac en Fleurac. Ook wel de grot van de honderd mammoeten genoemd. Per treintje verkent u de grot. Houdt u rekening met wachttijden en het bezoekerslimiet dat per dag wordt aangehouden.

Aktiviteiten met kinderen, Dordogne Travel

Grotte du Grand Roc

Vlakbij Les Eyzies-de-Tayac. Een druipsteengrot die klein is en een korte rondleiding heeft maar een pracht aan druipsteenformaties die soms de indruk wekken dat men naar koraal of kristal kijkt.

Aktiviteiten met kinderen, Dordogne Travel

Jacquou Parc

Ten noorden van Le Buque, kinderspeelpark op z’n Frans.

Dordogne Travel, vakantiehuizen

Park acrobatiek

Carsac Aillac, zweven tussen de bomen en over het water.

Dordogne Travel, vakantie met kinderen

La Roque St Christophe

Tussen Les Eyzies en Montignac, rotswand met meer dan honderd schuilplaatsen en lange terrassen boven de Vézère.

Dordogne Travel, aktiviteiten met kinderen

Aquaruim du Perigord noir

In le Bugue is een aquarium gehuisvest: groter en leuker dan het aquarium van Sarlat en met wat meer plezier eromheen. Zo kan men duikers aan het werk zien, meehelpen met het voeren van de vissen en is er ook een pedagogische tour uitgezet.

aktiviteiten voor kinderen, dordogne

Hier wandelt men langs 200 meter waterbakken die zo de diversiteit van het Perigordijnse water in beeld brengen: van stroompje tot stilstaand water, aan alles wordt aandacht besteed, van de oorspronkelijke vissoorten van de Dordogne tot de migranten, hun herkomst en de verklaring hoe ze zo hier terecht gekomen zijn.

Nieuw is het spectaculaire alligator park.

Aktiviteiten voor kinderen, dordogne